Legamaster AirServer Connect:

Möt vår senaste lösning för allt-i-ett överföring


Det oändligt växande antal smartphones, tablets och bärbara datorer inom skol- och affärsverksamhet ökar behovet för säkra och användarvänliga metoder för att dela innehåll (presentationer, uppgifter, foton och videos) från individuella enheter till gemensam visning på större skärmar. För detta är skärmspegling en enkel lösning för att koppla samman två enheter och möjliggör att innehåll kan distribueras sinsemellan - vanligtvis från en mindre skärm till en större.

Marknadschef Maarten Meenks förklarar hur skärmspegling fungerar och hur Legamaster AirServer Connect möjliggör den senaste tekniken för innehållsdelning under möten och lektioner.

Hur fungerar skärmspegling?

"Skärmspegling gör det möjligt att projicera det du ser på din enhet till en extern skärm. Det betyder att du ser en exakt replika av din skärm, det inkluderar även alla rörelser och justeringar som görs på källskärmen. För att komma igång med skärmspegling är det enda du behöver att göra är att förse din externa skärm med en så kallad mottagare och etablera en trådlös anslutning antingen via WiFi eller via mottagarens "hotspot". Det smidiga är att du dessutom kan spegla och dela innehåll från flera enheter till samma mottagare/skärm samtidigt utan att förlora hastighet eller bildkvalitet."

Vem är Legamaster AirServer Connect tänkt för?

"Legamaster AirServer Connect är en avancerad allt-i-ett-lösning för skärmspegling och ger våra kunder möjligheten att få ut så mycket som möjligt från deras touchskärmar
under möten och lektioner, detta då det låter flera användare att dela innehåll och samarbeta simultant på samma skärm. Det passar även perfekt med dagens "BYOD-trend" (Bring Your Own Data) i skolor och affärsverksamheter genom att vara kompatibel med enheter som drivs av iOS, Chrome OS, Android och Windows. Det betyder att det räcker med att du tar med din egen enhet för att dela innehåll över olika plattformar."

 

"Användare får en bättre delningsupplevelse då spontanabidrag och 

byte av källskärm nu blir helt problemfria."

 

Behöver du några tekniska förkunskaper?

"Nej, inte över huvud taget. Mottagaren fungerar omedelbart och det är väldigt lätt att ansluta nya enheter. Dessutom är Legamaster AirServer Connect väldigt användarvänlig. Det är lätt att välja utseende och individanpassa startskärmen, lätt att sprida nätverket och se till att det anpassar sig till din verksamhets rådande internetsäkerhet och brandväggsinställningar."

Hur adderar Legamaster AirServer Connect värde under lektioner och möten?

"Det är en perfekt metod för lektioner och möten då den maximerar användandet av befintliga skärmar då den smidigt låter dig dela innehåll från vilken enhet som helst. Jag utgår ifrån att alla är medvetna om hur störande det kan vara om du vill visa din skärm men du har inte de rätta adaptrarna till hands, du har inte rätt mobilapp eller någon tillgång till nätverket. Genom att eliminera dessa barriärer får användare en bättre delningsupplevelse då spontana bidrag och byte av källskärm nu blir helt problemfria. Faktum är att simultan delning även öppnar upp helt nya samarbetsmöjligheter då alla närvarande kan aktivt engageras i lektioner och möten genom att direkt dela sitt innehåll - oavsett var i rummet de befinner sig."